Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /var/www/clients/client93/web297/web/oud/includes/menu.inc).

Bouwen

Duurzaamheid

Respect voor de brede omgeving is het uitgangspunt bij alle werkzaamheden, waarbij er tevens ruimte voor experiment is. Naast een laag energieverbruik gaat het ook om het gebruik van duurzame materialen en het hergebruiken van materialen uit delen die gesloopt worden. Daarnaast wordt er natuur-inclusief gebouwd. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat er (nest)ruimte voor vleermuizen en mussen in het bouwplan opgenomen wordt en bestaande natuur zoveel mogelijk gehandhaafd blijft.

Energieverbruik

Het streven is het gehele project energieneutraal te maken. Hiervoor wordt een warmtepomp-installatie aangelegd om alle objecten te verwarmen. Met zonne-energie zal aan een groot gedeelte van de energievraag worden voldaan. Met experts wordt verder onderzocht hoe het project honderd procent energieneutraal kan zijn.

Watervoorziening en riolering

Met een helofytenfilter zal het afvalwater schoongemaakt en hergebruikt worden.