Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /var/www/clients/client93/web297/web/oud/includes/menu.inc).

Immermoed - Wonen en werken met idealen

Wonen en werken met idealen

Immermoed is de overkoepelende naam voor een aantal groepen die samen een terrein aan willen kopen om te ontwikkelen tot duurzame woon- en werkruimtes met als kernwaardes solidariteit en zelfbeheer.
Aanleiding voor de samenwerking was het in de markt komen van een MOB-terrein in Elst dat te groot was voor de afzonderlijke groepen maar waar we door onze krachten te bundelen onze dromen waar meenden te kunnen maken. Na in korte tijd enorm veel overlegd, uitgezocht, opgeschreven en geregeld te hebben durfden we het in oktober 2017, net voor de deadline, aan om een bod te doen. Helaas kregen we enkele weken later te horen dat dit bod was afgewezen; een andere partij had meer geboden.
Onze dromen zijn daarmee niet in duigen gevallen – integendeel! We willen de samenwerking graag voort zetten en gaan door met zoeken naar een geschikte plek om onze plannen te realiseren.
Nu de druk er wat vanaf is kunnen we – naast zoeken naar mooie locaties – ook wat meer tijd steken in het gedegen opbouwen van ons collectief. Hoe wil iedereen wonen, welke waardes en idealen zijn daarbij belangrijk, wat willen we naast woonruimte nog meer kunnen realiseren, enz.

We denken dat het zinnig zou zijn het collectief nog wat te verbreden. In eerste instantie denken we dan vooral aan een bestaande groep; mensen die zelf al georganiseerd zijn en samen hun eigen deel van een terrein kunnen invullen. We kunnen ons echter ook voorstellen dat er mensen zijn die zich op individuele basis, of bijvoorbeeld als gezin, aan zouden willen sluiten. Ook met hen zouden we in gesprek willen gaan om te zien of dat binnen onze ideeën en plannen zou passen, bijvoorbeeld door gezamenlijk een groep op te zetten.
Omdat het samen organiseren, bewonen en beheren van zo’n project heel intensief is, is het belangrijk dat mensen passen in de groep. We hebben daarom een profiel opgesteld van wat voor mensen we zoeken; mocht je interesse hebben en je herkennen in dit profiel neem dan contact met ons op via info@immermoed.org.
Ook onze visie op wonen, bouwen en werken vind je op deze website.